14 Mart 2012 Çarşamba

Gündüz Düşü "Sinopsis"

İlk Uzun Metrajlı Filmim Gündüz Düşünün Sinopsisi:

Tarık, bir karakolda komiser olarak çalışan sıradan bir adamdır. Levent ise Tarık’ın çocukluk arkadaşıdır zayıf güçsüz uçuk hayalleri olan bir adamdır. Bu yüzden kız arkadaşından ayrılmış en iyi dostları tarafından hor görülmüştür ve kazayla spor totodan elli bin lira tutturmuştur.
Tarık bir gün Levent’in evine gelir ve içeri girdiğinde Levent’i evin yatak odasında kafasına beysbol sopası ile vurulmuş. Yerde, kanlar içinde yatarken bulur. Hemen bir ekip ve ambulans çağırarak Levent’i hastaneye götürür. Levent yaralanmadan iki hafta önce spor totodan elli bin lira tutturmuştur ve iki gün sonrada Leyla adında bir kızla tanışıp çıkmaya başlamıştır. Leyla, Levent ile çıktıktan birkaç hafta sonra Murat adında bir psikopat tarafından kaçırılır ve Murat kaçırdıktan birkaç dakika sonra, Levent’i arar ve kız arkadaşını elli bin lira karşılığında takas edeceğini söyler. Levent hemen polis dostu Tarık’a haber verir ve diğer polis arkadaşlarını işin içine sokmayacağına dair bir söz alır ve Tarık’ın yardımını ister, Tarık da kabul eder.


Oğuz, Levent’in üniversiteden en iyi arkadaşıdır. Oğuz bir süre önce Levent’e çıkan elli bin lirayı almak için, Leyla adında bir kızla Levent ile sevgili olsun diye bir anlaşma yapar. Oğuz, Leyla’ya birkaç bir kaç hafta sonra Murat adında bir adam tarafından kaçırılacağını da anlatır Leyla tüm tehlikelere rağmen kabul eder. Birkaç gün sonra Murat’la buluşarak kaçırılma oyununa başlarlar.
Murat’ın hayatı acılar içerisinde geçmiş bir adamdır ve acılar onu arktık psikopat olacak seviyeye getirmiştir. Murat, Oğuzla anlaşma icabı Leyla’yı kaçırır ama parayı sadece kendine almak için anlaşmıştır. Parayı aldıktan sonra hem Leyla’yı hem de Levent’i öldürecektir.
Levent yanında para ile Murat’ın, Leyla’yı tuttuğu eski fabrikaya gelir ve parayı Murat’a verir. Murat ve Levent arasında anlaşmazlık çıkar. Levent, Murat’ı vurarak öldürür, ardından Leyla’yı alır ve kendi evine götürür. Leyla’yı baygın halde yatağa bırakır. O sırada eve giren Oğuz kafasına beysbol sopası ileri vurur ve Levent kanlar içerisinde yere düşer. Oğuz hemen Leyla’yı uyandırır ve elbise dolabında ki para dolu çantayı alır ve Leyla ile hemen kaçarlar ama havalimanında polislere yakalanırlar. Levent hastanede yatarken Tarık, Oğuz ve Leyla’yı sorgu odasında sorguya çekiyordur.
Baş komiser Muhsin bey eksi tecrübeli bir baş komiserdir. Tarık’ı çok sever ama Tarık’ın bir iki haftadır ve sergilediği garip davranışlar. Sorgu odasına girip saatlerce beklemesi, sanki birini sorguya çekiyormuş gibi davranması Muhsin beyin dikkatini çeker ve Tarık’ın geçmişini araştırması ve hayali bir soruşturma başlattığını görür bir psikolağa danışarak Tarık’ın Gündüz Düşü adlı psikolojik hastalığa yakalandığını anlar
Muhsin bey, Tarık’ı odasına çekerek uyunması için Tarık’ı uyarır ve her şeyi anlatır Leyla’nın onu terk eden eski sevgilisi olduğunu, Oğuz’un ise üniversite de okuduğu dönemde onu ezen ve ihanet eden eski dostu olduğunu ve Murat’ın da Leyla’nın Levent’en ayrıldıktan sonra çıktığı zengin sevgilisi olduğunu anlatır. Açtığı soruşturmanın da hayali bir soruşturma olduğunu ve Levent diye birinin hiç var olmadığını anlatır ve karakola iki gün önce Leyla, Oğuz ve Murat’ın cesedinin geldiğini ve onların senin silahından çıkan kurşunla vurulduğunu ve öldürüldüğünü anlatır. Şoke olan Tarık, Muhsin beyden tuvalete gitmek için izin ister. Muhsin beyde iki polis memuru ile gönderir tuvalete giderken, önünden geçtikleri bir sorgu odasına, iki polis memurunu etkisiz hale getirerek girer ve kapıyı kitler
İçeride elinde ki kelepçeyi çıkarır cebinde ki silahı şarjörünü çıkartır masaya katar ve o sırada polisler kapıyı açmaya çalışıyorlardır. Muhsin beyde sorgu odasının yanında ki odadan ona sesleniyordur yapma diye ama Tarık son sözlerini söyler ve silahının şarjörünü takarak kendi kafasına sıkar.
SON

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder